Fotografie / Beeldgebruik

Voor het gebruik van rechtenvrije foto’s van KLM Health Services en Airport Medical Services verwijzen wij naar Flickr. Na het aanmaken van een account (kosteloos) kan een verzoek naar KLM Health Services worden gestuurd voor toegang tot ons account.

Algemene uitgangspunten fotografie KLM Health Services – Airport Medical Services

Professionals – Persoonlijk

Beelden van de eigen professionals zijn toegankelijk, echt en benaderbaar, maar met een hoge professionaliteit.

Professionals – Medisch

De medische beelden van medewerkers zijn altijd ter ondersteuning van het artikel of onderwerp, waarbij het specifiek gaat om medische onderwerpen. Medische medewerkers zijn herkenbaar en echt. Achtergrond moet rustig en grafisch blijven. Achtergrond wordt niet vervaagd.

Klanten – zakelijk
In beelden van zakelijke klanten (zowel stockbeeld als gefotografeerde beelden) voel je de top-professional, dichtbij met menselijk karakter, toegankelijk en herkenbaar. Het camerastandpunt ligt iets onder ooghoogte van klant waardoor persoon krachtig overkomt.

Houding van zakelijk klant is krachtig, energiek, trots. Mag in de camera worden gekeken, maar is niet noodzakelijk, maar moet wel gevoel van contact zijn met de lezer.

Beelden worden zoveel mogelijk van vooraf gefotografeerd (dus niet van boven of van zij-hoek). Achtergrond moet in context zijn met het werkveld, personen staan in deze context centraal. De natuurlijk lijnvorming in achtergrond, zoals strepen op landingsbaan, ondersteunen in het centraal staan van de persoon. Achtergrond moet rustig en grafisch blijven. Achtergrond wordt niet vervaagd.

Klanten – Consumenten

Beelden van consumenten klanten (zowel stockbeeld als gefotografeerde beelden) zijn dichtbij met menselijk karakter, toegankelijk en herkenbaar. Beelden worden zoveel mogelijk van dichtbij gefotografeerd. Mag in de camera worden gekeken, maar is niet noodzakelijk, maar moet wel gevoel van contact zijn met de lezer. Beelden worden zoveel mogelijk van vooraf gefotografeerd (dus niet van boven of van zij-hoek). Achtergrond context van fotografie versterken, personen staan in deze context centraal, maar achtergrond moet bijbehorende verhaal/onderwerp versterken.

Devices/Onderdelen/Materialen

Devices of materialen worden zoveel mogelijk in close-up gefotografeerd, waarbij de schoonheid van vorm van devices/onderdelen/materialen zoveel mogelijk wordt opgezocht en benadrukt.