Spreekuur

Tijdens het spreekuur bij een van onze Travel Clinics geeft onze reizigersverpleegkundige u een persoonlijk en op uw reis afgestemd advies.

De aan het spreekuur verbonden kosten bestaan afhankelijk van uw situatie uit:

  • Consultkosten: een individueel advies afgestemd op uw persoonlijke situatie
  • Vaccinkosten
  • Vaccinatieboekje
  • Receptkosten voor bijvoorbeeld malariatabletten
  • Reisproducten uit onze winkel

Consultkosten

Deze kosten betaalt u voor het advies en de tijd die de reizigersverpleegkundige en/of arts voor u heeft gereserveerd. Deze kosten worden (deels) vergoed door de ziektekostenverzekering, afhankelijk van uw polis.

  • Consult: De reizigersverpleegkundige bespreekt uw reisdoel, reisbestemming, de duur van uw reis, uw vaccinatie status (gele boekje) en kijkt naar uw medische geschiedenis en eventueel medicatiegebruik. Vervolgens wordt er een persoonlijk advies en voorlichting gegeven. Dit consult heeft betrekking op elke nieuwe reis en is als altijd persoonlijk, ook als u met meerdere personen tegelijk in de spreekkamer zit.
  • Herhaalconsult: Tijdens een herhaalconsult wordt primair geen advies meer gegeven. Het herhaalconsult is bedoeld voor het geven van een vaccin als vervolg op een, tijdens eerdere consult, afgesproken schema. De kosten hiervan zijn daarom lager dan die van een basis consult Heeft u nog aanvullende vragen naar aanleiding van het eerste consult, dan lichten wij dat vanzelfsprekend toe.
  • Kindconsult: Kinderen vaccineren vindt met veel zorg door onze reizigersverpleegkundige plaats. Er wordt extra tijd besteed om aan het kind uit te leggen wat er gaat gebeuren en waarom dat belangrijk is. Voor kinderen onder de 15 jaar geldt een gereduceerd tarief.
  • Avond-/weekendtoeslag: Wij hanteren een toeslag op doordeweekse dagen na 18.00 uur en in het weekend van € 5,40 per persoon.

Vaccinkosten

U betaalt uitsluitend voor de vaccinaties die u tijdens uw bezoek op het spreekuur krijgt. Deze kosten kunnen (deels) vergoed worden door de ziektekostenverzekering, afhankelijk van uw polis.

Vaccinatieboekje

Tijdens het spreekuur controleert de reizigersverpleegkundige aan de hand van uw gele boekje (vaccinatieboekje) uw vaccinatiestatus. Heeft u nog geen geel boekje, dan ontvangt u deze tegen betaling tijdens het spreekuur. Het gele boekje is een belangrijk (grens)reisdocument naar landen waar Gele Koorts verplicht is. Ook kan het vaccinatieboekje nodig zijn voor het aanvragen van een visum. Bewaar het boekje daarom goed en neem het mee tijdens uw afspraak bij de Travel Clinic en uiteraard tijdens uw reis.

Recept

Indien u voor uw reis receptmedicatie nodig heeft, kunnen wij dit voor u verzorgen in onze vestiging op Schiphol-Centrum. Afhankelijk van het uit te schrijven recept zal dit door onze reizigersverpleegkundige of arts gedaan worden. Net als bij de huisarts brengen ook wij kosten voor het verstrekken van bijv. een malariarecept of een ander recept in rekening.

Producten uit onze webshop

Tijdens het spreekuur adviseert onze reizigersverpleegkundige ook ten aanzien van preventieve middelen, waaronder reisartikelen. Tip: bekijk hier onze webshop met reisartikelen.