Inentingen Argentinië: welke vaccinaties heeft u nodig?

Reist u naar Argentinië? Zorg dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Er worden voor Argentinië inentingen geadviseerd. Deze vaccinaties zijn niet verplicht, maar kunnen u en uw kind of baby wel beschermen tegen ziektes waarvoor u waarschijnlijk niet resistent bent. Welke vaccinaties nodig zijn voor Argentinië, hangt af van de plekken die u nog meer gaat bezoeken en de duur van uw verblijf. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke inentingen Argentinië vereist en hoe u uw vakantie in Argentinië gezond kunt doorbrengen.

Argentinië is een uitgestrekt land in het zuiden van Zuid-Amerika. Het land heeft een gevarieerd, overwegend gematigd klimaat: droog in het westen, subtropisch in het noorden en koel en guur sub-Antarctisch in het zuiden. Er is genoeg te zien in Argentinië. Van het tropische woud bij de Iguazu watervallen in het noorden bij Brazilië tot de vlaktes van de pampa’s centraal in het land en de plateaus van Patagonië in het zuiden. Ook een bezoek aan de hoofdstad Buenos Aires is een absolute aanrader. Als u naast Argentinië nog andere landen in Zuid-Amerika aandoet, heeft u wellicht nog aanvullende vaccinaties nodig. Verder dient u zich in Argentinië goed te beschermen tegen mogelijke ziektes, de sterke zon en muggen. Er komt in Argentinië malaria voor. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige voor reisadvies en uw inentingen.

Vaccinaties Argentinië: de gezondheidsrisico’s in kaart gebracht

Vaccinaties kunnen u weerbaar maken tegen de diverse (tropische) ziektes die in Argentinië voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende ziektes in Argentinië en lees welke inentingen u specifiek voor Argentinië nodig heeft.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Argentinië: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Argentinië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Argentinië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Argentinië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Argentinië? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online