Inentingen Bolivia: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u naar Bolivia? Op deze pagina vindt u reisadvies en leest u om welke inentingen Bolivia vraagt. Vaccinaties voor Bolivia zijn meestal niet verplicht, maar worden door ons wel aangeraden. Welke inentingen voor Bolivia nodig zijn, hangt af van uw reisplannen. Zo is het belangrijk te weten waar u heen gaat en hoe lang u in Bolivia verblijft. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke inentingen Bolivia vereist en hoe u gezond op reis kunt gaan naar Bolivia.

Bolivia ligt in het midden van Zuid-Amerika. Het noorden ligt in het Amazonegebied en heeft een tropisch klimaat. Het zuidoosten is droog en warm. In het overige deel van Bolivia, dat hoger is gelegen, is het kouder. Bolivia zit vol natuur, cultuur én avontuur! Het land heeft een breed scala aan fenomenale landschappen: van het Andesgebergte en de zoutvlaktes van Uyuni tot het Titicacameer en de jungle in het Amazonegebied. Bescherm u waar u in Bolivia ook gaat goed tegen mogelijke ziektes, de sterke zon en (malaria- en dengue) muggen. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige voor reisadvies en uw inentingen.

Vaccinaties Bolivia: veel voorkomende risico’s

De juiste vaccinaties kunnen u weerbaar maken tegen de diverse (tropische) ziektes die in Bolivia voorkomen. Bekijk hieronder welke gezondheidsrisico’s en ziektes in Bolivia voorkomen en welke inentingen Bolivia van u vereist.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een potentieel risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als u VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Bolivia: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Bolivia zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buiteland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Bolivia inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Bolivia regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Bolivia? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Sucre
onbewolkt
18°
10°
Wo
12°
Do
16°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online