Inentingen Bonaire: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op vakantie naar Bonaire? Houdt u er dan rekening mee dat voor Bonaire inentingen worden aangeraden, ook al zijn deze vaccinaties in de meeste gevallen niet verplicht. Welke vaccinaties u voor Bonaire nodig heeft, hangt af van uw verdere reisplannen en de duur van uw verblijf.

Bonaire is een prachtig eiland in de Caribische Zee met een tropisch klimaat. De temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Er is dan ook geen beste reistijd te noemen voor Bonaire: het weer is eigenlijk altijd goed. Gaat u eilandhoppen over de Nederlandse Antillen of gaat u specifiek voor de parelwitte stranden van Bonaire? De benodigde inentingen kunnen per eiland verschillen. Als u voor of na uw verblijf op Bonaire nog verder reist naar bijvoorbeeld Venezuela of een ander land in Zuid-Amerika, dan heeft u misschien aanvullende vaccinaties nodig. Naast mogelijke infectieziektes moet u zich goed beschermen tegen de sterke zon en (dengue) muggen. Malaria komt op Bonaire niet voor. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke inentingen Bonaire vereist en wat u nog meer kunt doen om gezond op reis te gaan naar dit prachtige stukje Caribisch Nederland. Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige.

Vaccinaties Bonaire: welke risico’s loopt u hier?

Vaccinaties kunnen u weerbaar maken tegen de diverse (tropische) ziektes die op Bonaire voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende ziektes en overige gezondheidsrisico’s op het eiland. Zo ziet u snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen en welke specifieke vaccinaties Bonaire van u vereist.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Bonaire: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Bonaire zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Bonaire inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Bonaire regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Bonaire? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Bonaire
half bewolkt
29°
26°
Wo
26°
Do
26°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online