Inentingen Congo (Kinshasa): welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u binnenkort naar Congo-Kinshasa? Dit reisadvies vertelt u meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en gezondheidsrisico’s in Congo. Zo is het belangrijk te weten dat voor Congo inentingen worden aangeraden. Vaccinaties voor Congo zijn niet verplicht, tenzij u het land vanuit een gele koorts land binnenkomt. Welke inentingen Congo precies vereist, is afhankelijk van de duur van uw verblijf in dit mooie land in het hart van Afrika.

Congo, ook wel Congo-Kinshasa genoemd, is een uitgestrekt land in centraal Afrika dat onder meer grenst aan Oeganda, Rwanda, Burundi, Tanzania, Zambia en Angola. Het klimaat in Congo wordt beïnvloed door het gevarieerde landschap. In het oosten en zuiden liggen hoogvlaktes en bergen en in het westen ligt het lager gelegen Kongo bekken. Dit zorgt voor verschillende tropische en savanneklimaten. Houd bij het zoeken naar de beste reistijd naar Congo rekening met de plekken die u wilt bezoeken, want de seizoenen zijn aan beide kanten van de evenaar precies omgedraaid. Congo heeft alle ingrediënten die nodig zijn voor een avontuurlijke reis. Het land heeft spectaculaire rivieren, watervallen en bergen, en kent een grote variëteit aan wilde dieren. Ook Kinshasa, een van de grootste steden van Afrika, is met zijn vele markten en bruisende nachtleven een echte aanrader. Hoe uw reis naar Congo er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Congo malaria voor. De deskundige verpleegsters van KLM Health Services kunnen u precies vertellen welke vaccinaties Congo vereist en wat u nog meer kunt doen om de gezondheisdrisico’s tijdens uw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Congo: veel voorkomende risico’s

In Congo komen verschillende ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Congo vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - verplicht

In dit land komt gele koorts voor. Vaccinatie is VERPLICHT VOOR ALLE REIZIGERS. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Congo: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Congo zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Congo inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Congo regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Congo? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online