Inentingen Cookeilanden: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vliegt u binnenkort naar de Cookeilanden? Bereid u goed voor op mogelijke risico’s. Er worden voor de Cookeilanden inentingen aanbevolen, al zijn deze vaccinaties meestal niet verplicht. Welke specifieke inentingen u voor de Cookeilanden nodig heeft, hangt af van de duur van uw verblijf in deze uitgestrekte archipel.

De Cookeilanden zijn een groep van 15 eilanden in de Stille Oceaan, die een vrije associatie vormen met Nieuw-Zeeland. De Cookeilanden kennen een tropisch regenwoudklimaat met het hele jaar door aangename temperaturen en een droger en een nat seizoen. De maanden januari tot en met maart gelden als de beste reistijd naar de Cookeilanden. Dit is de droogste periode, maar ook in deze maanden kunt u te maken krijgen met flinke regenbuien. Voor paradijselijke plekjes zit u goed op de Cookeilanden. Denk aan witte stranden met een turkooizen zee, palmbomen, bossen en bergen met spectaculaire uitzichten. De eilanden worden omgeven door koraalriffen en lagunes, waardoor de onderwaterwereld geldt als een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. In vergelijking met het nabijgelegen Frans-Polynesië zijn de Cookeilanden goedkoper en minder toeristisch, waardoor u in alle rust van al die prachtige plekjes kunt genieten. De enige stad van de eilanden is Avarua op Rarotonga. In deze stad vindt u restaurants, marktjes, winkels en een bruisend nachtleven. Hoe u uw vakantie op de Cookeilanden ook vorm gaat geven, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt op de Cookeilanden dengue voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties de Cookeilanden vereisen en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Cookeilanden: veel voorkomende risico’s

U kunt op de Cookeilanden ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen de Cookeilanden vragen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar de Cookeilanden: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar de Cookeilanden zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Cookeilanden inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Cookeilanden regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Cookeilanden? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online