Inentingen Costa Rica: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u binnenkort naar Costa Rica? Bereid u dan goed voor, want er worden voor Costa Rica inentingen aanbevolen. Hoewel vaccinaties voor Costa Rica in de meeste gevallen niet verplicht zijn, is het wel verstandig om inentingen te nemen om u te beschermen tegen de infectieziektes die in dit mooie land voorkomen. Welke vaccinaties u voor Costa Rica nodig heeft, hangt af van de duur van uw reis en welke plekken u gaat bezoeken. Als u bijvoorbeeld verder reist naar Zuid-Amerika, heeft u misschien andere vaccinaties nodig dan voor Costa Rica. Onze verpleegkundigen vertellen u graag welke om welke inentingen Costa Rica vraagt en hoe u gezond op reis kunt gaan naar Costa Rica.

Costa Rica ligt in Midden-Amerika en kent verschillende tropische klimaten. Door de vele hoogteverschillen (het centrale Cordilla gebergte ligt dwars door het land heen) en de invloeden van zee vind je binnen Costa Rica een grote verscheidenheid aan microklimaten. Het Midden-Amerikaanse land staat bekend om haar prachtige kustplaatsen en vulkanen, haar woeste jungle en vele rustige, uitgestrekte stranden. Houdt in ieder geval rekening met mogelijke ziektes, de sterke zon en muggen. Er komt in Costa Rica malaria en dengue voor. Maak hier meteen een afspraak met één van de verpleegkundigen van KLM Health Services.

Vaccinaties Costa Rica: veel voorkomende risico’s

In Costa Rica komen diverse (tropische) ziektes voor waartegen u waarschijnlijk niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen u en uw kind of baby wel tegen deze ziektes beschermen. Onze gezondheidsexperts hebben de belangrijkste gezondheidsrisico’s en de meest voorkomende ziektes in Costa Rica in kaart gebracht. Zo ziet u direct welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen en welke specifieke inentingen Costa Rica van u vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Costa Rica: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Costa Rica zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Costa Rica inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Costa Rica regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Costa Rica? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online