Inentingen Egypte: welke vaccinaties heeft u nodig?

Als u op reis gaat naar Egypte is het belangrijk reisadvies in te winnen en u goed voor te bereiden. Zo worden voor Egypte inentingen aanbevolen, al zijn deze vaccinaties in de meeste gevallen niet verplicht. Onze vakkundige verpleegkundigen adviseren u graag over een gezond verblijf in Egypte en vertellen u welke inentingen Egypte vereist.

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika en kent een woestijnklimaat, met hete zomers en koele winters. Van de piramides, de Nijl en de straten van Cairo tot de dorpjes in de Nijlvallei, de eindeloze Arabische woestijn en de koraalriffen in de Rode Zee nabij de historische havenplaats Hurghada; waar u ook heen gaat, u dient zich goed te beschermen tegen mogelijke ziektes, de sterke zon en dengue muggen. Malaria komt in Egypte niet voor. Maak direct een afspraak met een verpleegkundige van KLM Health Services. Dan gaat u goed voorbereid en met een gerust hart op reis!

Vaccinaties Egypte: de belangrijkste risico’s op een rij

U kunt in Egypte een ziekte oplopen waartegen u niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen u en uw kind of baby hiertegen beschermen. Daarom hebben onze gezondheidsexperts een lijst opgesteld met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes. Zo leest u snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen en welke vaccinaties Egypte van u vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Egypte: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips ter voorbereiding van uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken die in het buiteland een risico kunnen zijn voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Egypte inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Egypte regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Egypte? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online