Inentingen Honduras: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u binnenkort naar Honduras? Op deze pagina leest u meer over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Honduras. Zo is het belangrijk er bij stil te staan dat er voor Honduras inentingen worden aanbevolen, hoewel deze meestal niet verplicht zijn. Alleen als u uit een gele koorts land komt zijn vaccinaties voor Honduras verplicht. Welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van de duur van uw verblijf in Honduras.

Honduras ligt aan de Caribische Zee en grenst aan Guatemala, El Salvador en Nicaragua. Het landschap bestaat voor het grootste gedeelte uit hoogland, wat veel invloed heeft op het tropische klimaat. In de zomer kan het erg heet worden aan de kust, terwijl het tussen mei en oktober veel kan regenen in het binnenland. De drogere periode van februari tot en met mei wordt dan ook beschouwd als de beste reistijd naar Honduras. Het land is een geweldige bestemming voor avonturiers en liefhebbers van cultuur. Zo zijn er prachtige natuurgebieden, regenwouden, afgelegen bergdorpjes en onontdekte grotten. Aan de Caribische en Pacifische kust zijn vele paradijselijke stranden. Ook vindt u in Honduras veel charmante dorpen uit de Spaanse koloniale tijd overblijfselen van de Maya cultuur. Wat u ook gaat doen tijdens uw reis door Honduras, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in Honduras malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Honduras vereist en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Honduras: veel voorkomende risico’s

U kunt in Honduras ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke vaccinaties Honduras vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Honduras: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Honduras zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Honduras inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Honduras regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Honduras? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online