Inentingen Madagaskar: welke vaccinaties heeft u nodig?

Als u binnenkort naar Madagaskar vertrekt, is het zaak u goed voor te bereiden door reisadvies in te winnen en rekening te houden met gezondheidsrisico’s. Onze specialisten bevelen voor Madagaskar inentingen aan. Hoewel vaccinaties voor Madagaskar meestal niet verplicht zijn, kunnen ze u beschermen tegen nare ziektes. Welke specifieke vaccinaties Madagaskar vereist, hangt af van de duur van uw verblijf op dit kleurrijke eiland.

Madagaskar, ook wel geschreven als Madagascar, is een (ei)land ten oosten van Afrika. Dankzij verschillende klimaten is Madagaskar gezegend met een indrukwekkende flora en fauna. Op het eiland wisselen steppes, regenwouden, bergen en steppes elkaar af.

Aan bezienswaardigheden is in Madagaskar geen gebrek. De prachtige natuurgebieden op Madagaskar zijn de habitat van verschillende vogels en diersoorten die verder nergens anders ter wereld voorkomen. Aan de kust vindt u prachtige stranden en kunt u duiken tussen de koraalriffen. Ook de spectaculaire bergen en vulkanen zijn absoluut de moeite waard. De hoofdstad Antananarivo kenmerkt zich door een typische Franse sfeer en levendige marktjes.

Hoe uw vakantie in Madagaskar er ook uit gaat zien, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt op Madagaskar malaria voor. De gezondheidsspecialisten van KLM Health Services vertellen u graag om welke vaccinaties Madagaskar vraagt en wat u verder kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf op dit prachtige eiland zo veel mogelijk te beperken. Maak hier direct een afspraak.

Vaccinaties Madagaskar: veel voorkomende risico’s

Er komen in Madagaskar verschillende (tropische) ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. Bekijk hieronder de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Madagaskar van u vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Madagaskar: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Madagaskar zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Madagaskar inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Madagaskar regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Madagaskar? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online