Inentingen Malediven: welke vaccinaties heeft u nodig?

Reist u af naar de Malediven? Bereid u dan goed voor op mogelijke gezondheidsrisico’s, want er worden voor de Malediven inentingen aangeraden. Welke specifieke vaccinaties u voor de Malediven nodig heeft, is afhankelijk van uw reisschema: de plekken die u gaat bezoeken en de duur van uw verblijf op deze prachtige eilandengroep. De verpleegkundigen van KLM Health Services voorzien u van deskundig reisadvies en vertellen u graag welke vaccinaties de Malediven vereisen.

De Malediven of Maldiven is een eilandengroep in de Indische Oceaan die bestaat uit bijna 1200 koraaleilanden. De eilanden hebben een tropisch klimaat, dat wordt beheerst door passaatwinden. De heftigste winden komen voor in oktober, tijdens de overgang van het natte seizoen (vooral juli en augustus zijn nat) en het droge seizoen, dat loopt van december tot april. Deze maanden worden dan ook gezien als de beste reistijd voor de Malediven, hoewel de temperatuur met 28 graden het hele jaar door zeer aangenaam is. Wie aan de Malediven denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan zon, witte stranden en een azuurblauwe zee. En terecht. De eilanden zijn een populaire bestemming voor relaxvakanties aan het strand, maar ook actieve watersporters als duikers en surfers kunnen hun hart ophalen op deze prachtige atollen. Hoe uw Malediven vakantie er ook uit gaat zien, het is belangrijk u goed te beschermen tegen infectieziektes en dengue muggen. Malaria komt niet voor op de Malediven. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Malediven: veel voorkomende risico’s

U kunt op de Malediven (tropische) ziektes oplopen waartegen u normaal niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u en uw kind of baby hiertegen beschermen. Hieronder kunt u lezen wat de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes zijn op de Malediven. Zo ziet u direct om welke specifieke inentingen de Malediven vragen en welke voorzorgsmaatregelen u nog meer kunt treffen om uw vakantie gezond en wel door te komen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar de Malediven: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar de Malediven zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Malediven inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Malediven regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Malediven? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online