Inentingen Maleisië: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op reis naar Maleisië? Dan is het belangrijk u goed voor te bereiden. De gezondheidsexperts van KLM Health Services raden voor Maleisië inentingen aan, ook al zijn deze niet altijd verplicht. Dit beperkt de gezondheidsrisico’s voor u en uw eventuele kind. Welke vaccinaties u voor Maleisië nodig heeft en welke voorzorgsmaatregelen u nog meer kunt treffen, is afhankelijk van de plaatsen die u bezoekt tijdens uw verblijf. Onze vakkundige verpleegkundigen geven graag uitgebreide voorlichting over een gezond verblijf in Maleisië en vertellen u om welke vaccinaties Maleisië vraagt.

Het wonderschone Maleisië ligt in Zuidoost-Azië en heeft een tropisch klimaat. Het is er altijd warm en vochtig en de gemiddelde temperatuur is 30 graden Celsius. Zo is een groot deel van Maleisië bedekt met oerwoud, waar tropische ziektes heersen waartegen u normaal niet goed bestand bent. Verder dient u in het hele land rekening te houden met het warme en vochtige weer, of u nu verblijft in de jungle, de iets koelere highlands of de bruisende metropool Kuala Lumpur. Maak direct een afspraak met een verpleegkundige van KLM Health Services. Dan gaat u goed voorbereid en met een gerust hart op reis!

Vaccinaties Maleisië: de meest voorkomende risico’s

U kunt in Maleisië (tropische) ziektes oplopen waartegen u normaal niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen u hiertegen beschermen. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende ziektes en andere gezondheidsrisico’s. Zo ziet u direct om welke specifieke inentingen Maleisië vraagt en welke voorzorgsmaatregelen u nog meer kunt treffen.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Maleisië: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips ter voorbereiding van uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken die in het buiteland een risico kunnen zijn voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Maleisië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Maleisië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Maleisië? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online