Inentingen Mexico: welke vaccinaties heeft u nodig?

Als u naar Mexico reist, is het belangrijk reisadvies in te winnen en u goed voor te bereiden. Er worden voor Mexico inentingen aangeraden, hoewel vaccinaties voor Mexico in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Het hangt van de plekken die u gaat bezoeken en uw verblijfsduur af welke inentingen voor Mexico nodig zijn. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke specifieke vaccinaties Mexico van u vraagt en wat u nog meer kunt doen om uw verblijf in Mexico in goede gezondheid door te brengen.

Mexico ligt in Noord-Amerika  en kent een tropisch klimaat in de tierra caliente en een subtropisch klimaat en een gematigd in de tierra templada en de tierra fria. Mexico is het land van de sombrero’s, Maya’s en Azteken, adembenemende stranden, woestijnen, fiesta’s, jungles, en de metropool Mexico-Stad. Houd in alle gevallen rekening met verschillende ziektes en dengue muggen, hoe uw vakantie in Mexico er ook uit gaat zien. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Mexico: veel voorkomende risico’s

Er komen in Mexico ziektes voor waartegen u normaal niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen zorgen dat u en uw kind of baby hiertegen beschermd zijn. Hieronder kunt u lezen wat de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes zijn op Mexico. Zo ziet u direct om welke specifieke inentingen Mexico vraagt en welke voorzorgsmaatregelen u nog meer kunt treffen om uw vakantie gezond en wel door te komen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Mexico: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Mexico zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Mexico inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Mexico regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Mexico? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Mexico
onbewolkt
1°
0°
Wo
2°
Do
-0°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online