Inentingen Nigeria: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u binnenkort naar Nigeria? In dit reisadvies leest u meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en veel voorkomende gezondheidsrisico’s in Nigeria. Zo worden er voor Nigeria inentingen aanbevolen, hoewel deze alleen verplicht zijn als u het land binnenkomt vanuit een gele koorts land. Welke inentingen Nigeria precies vereist, is afhankelijk van de duur van uw verblijf in dit mooie land.

Nigeria ligt in West-Afrika, tussen landen als Tsjaad, Kameroen en Niger. Het klimaat van Nigeria wordt gedomineerd door de ligging ten zuiden van de Sahel. Het grootste deel van het land heeft een tropisch savanneklimaat met veel regionale klimaatverschillen. Vooral langs de kust zijn de seizoenen moeilijk te onderscheiden. Toch bevelen wij november tot en met januari aan als de beste reistijd. In deze tijd ontloopt u de hete periode met veel neerslag. Nigeria is een geweldig decor voor een avontuurlijke reis. Het land heeft een prachtige rivierdelta, natuurparken waar u wilde dieren kunt spotten en cultuurhistorische steden als Kano. De vroegere hoofdstad Lagos is als grootste en meest bruisende stad van het land ook een echte must-visit. Maar hoe uw reis naar Nigeria er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Nigeria malaria voor. De deskundige verpleegsters van KLM Health Services kunnen u precies vertellen welke vaccinaties voor Nigeria nodig zijn en wat u nog meer kunt doen om de gezondheisdrisico’s tijdens uw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Nigeria: veel voorkomende risico’s

In Nigeria komen verschillende ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Nigeria vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Nigeria: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Nigeria zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Nigeria inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Nigeria regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Nigeria? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online