Inentingen Saoedi-Arabië: welke vaccinaties heeft u nodig?

Inentingen Saoedi-Arabië: Welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op reis naar Saoedi-Arabië? Bereid u dan goed voor. Er worden voor Saoedi-Arabië inentingen aangeraden. Gaat u op bedevaart? Dan is een vaccinatie voor Mekka zelfs verplicht. Welke inentingen Saoedi-Arabië verder vereist, hangt af van de plekken die u bezoekt en de duur van uw verblijf in dit fascinerende land. Saoedi-Arabië is een koninkrijk op het Arabisch Schiereiland. Het uitgestrekte land in het Midden-Oosten grenst onder meer aan Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman, Qatar en Jemen. Het olierijke land bestaat voor een groot deel uit woestijngebied en heeft een warm woestijnklimaat met hete zomers en warme winters. Alleen het gebied rond het Asir-gebergte, in het zuidwesten, is groener en natter. De beste reistijd voor Saoedi-Arabië is in de maanden november tot en met maart. Saoedi-Arabië is niet erg toegankelijk voor reizigers. Het land is vrij duur en er gelden zeer strenge regels en wetten. Toch is er voor avontuurlijke reizigers genoeg te zien en te beleven: van de uitgestrekte woestijn tot prachtige Rode Zee en van authentieke souks tot de moderne hoofdstad Riyad. Daarnaast geldt het land, met de heilige plaatsen Medina en Mekka, als het centrum van de Islam. Een pelgrimstocht naar Mekka is zelfs verplicht voor iedere gelovige die daartoe in staat is. In ons speciale reisadvies voor de Hadj vindt u meer informatie over een goede voorbereiding op de bedevaart naar Mekka. De gezondheidsexperts van KLM Health Services kunnen u precies vertellen om welke vaccinaties Saoedi-Arabië verder vraagt en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Saoedi-Arabië: veel voorkomende risico’s

In Saoedi-Arabië komen verschillende ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Saoedi-Arabië vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken - pelgrims

Een meningokokken vaccinatie is verplicht voor pelgrims. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Saoedi-Arabië: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Saoedi-Arabië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Saoedi-Arabië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Saoedi-Arabië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Saoedi-Arabië? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online