Inentingen Sint Maarten: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u naar Sint Maarten? Bereid u goed voor en lees ons reisadvies over Sint Maarten. Op deze pagina vindt u informatie over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Sint Maarten. Zo is het belangrijk om u ervan bewust te zijn dat voor Sint Maarten inentingen worden aanbevolen. Als u voorafgaand aan uw reis in een gele koorts land bent geweest, kan een vaccinatie zelfs verplicht zijn. Welke specifieke vaccinaties Sint Maarten vereist, hangt ook af van de duur van uw verblijf op dit mooie eiland.

Sint Maarten behoort tot de Kleine Antillen en is verdeeld in een Nederlands en een Frans deel. Het Franse deel wordt Saint-Martin genoemd. Sinds 2010 is Sint Maarten, dat 240 kilometer ten oosten van Porto Rico ligt, een apart land in het Nederlandse Koninkrijk. Voor die tijd was het eiland onderdeel van de Nederlandse Antillen. Sint Maarten heeft een moessonklimaat met een natter en een droger seizoen. De temperaturen zijn met 28 tot 32 graden echter het hele jaar door zeer aangenaam. Vanaf eind juni moet u wel rekening houden met tropische stormen en zelfs orkanen. Stranden zijn de belangrijkste toeristische attractie van Sint Maarten. Of u nu een strand zoekt met hippe strandtenten of juist een verlaten bounty strand, een strand waar u kunt duiken of juist een strand dat geschikt is voor kinderen: Sint Maarten heeft het. Er is zelfs een strand waar u een spectaculair zicht heeft op landende en opstijgende vliegtuigen. Hoofdstad Philipsburg heeft een schitterende boulevard en is ook een echte aanrader. Verder hebt u de mogelijkheid om vanuit Sint Maarten een dagje de dichtbij gelegen eilanden Saba, Sint Eustatius, Anguilla en St. Barths te bezoeken. Hoe uw vakantie op Sint Maarten er ook uit gaat zien, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen. De muggen op Sint Maarten kunnen het Zikavirus, Dengue en Chikungunya verspreiden. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Sint Maarten vereist en wat u nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Sint Maarten: veel voorkomende risico’s

U kunt in Sint Maarten (tropische) ziektes oplopen waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat u meteen weet om welke specifieke inentingen Sint Maarten vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Sint Maarten: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Sint Maarten zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Sint Maarten inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Sint Maarten regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Sint Maarten? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online