Inentingen Tanzania: welke vaccinaties heeft u nodig?

Als u op reis gaat naar Tanzania is het belangrijk u goed voor te bereiden. Zo worden voor Tanzania inentingen aanbevolen, en soms zelfs verplicht. Dit beperkt de gezondheidsrisico’s voor u en de kinderen die eventueel mee gaan op reis. Tanzania ligt in Oost-Afrika en heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door temperaturen tussen de 20 tot 30 graden. Tanzania staat vooral bekend om zijn wilde dieren. Welke vaccinaties Tanzania van u vraagt, hangt af van de plekken die u gaat bezoeken. Onze vakkundige verpleegkundigen adviseren u graag over een gezond verblijf in Tanzania en vertellen u welke inentingen Tanzania van u verlangt.

Het verschilt of u op jungletocht gaat, op safari in wildpark Serengeti, of gaat duiken bij de eilanden van Zanzibar en Pemba. Of wilt u liever de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, gaan beklimmen? Wat u ook gaat doen, u dient zich in het hele land goed te beschermen tegen de zon en tegen malaria muggen en dengue muggen. Maak direct een afspraak met een verpleegkundige van KLM Health Services. Dan gaat u goed voorbereid en met een gerust hart op reis!

Vaccinaties Tanzania: de meest voorkomende risico’s

U kunt in Tanzania een (tropische) ziekte oplopen waartegen u niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen u hiertegen beschermen. Daarom hebben onze gezondheidsexperts een lijst opgesteld met de meest voorkomende ziektes en gezondheidsrisico’s. Zo leest u snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen en welke vaccinaties Tanzania van u vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Tanzania: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips ter voorbereiding van uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken die in het buitenland een risico kunnen zijn voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Tanzania inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Tanzania regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Tanzania? Hier vind je de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online