Let op: heb je een klacht over de dienstverlening van KLM? Bijv. over bagageafhandeling, tickets of vertraging? Stuur deze NIET naar KLM Health Services. Ga hiervoor naar: klm.nl/claim. 

Compliment of klacht voor Airport Medical Services of KLM Health Services

Alles naar wens?

Wij doen onze uiterste best om alles rondom de dienstverlening van KLM Health Services en Airport Medical Services goed te regelen. Als je tevreden bent over een van onze medewerkers of over onze dienstverlening, dan horen wij dat graag! Laat ons dit weten via ons online formulier of via een commentcard.

Denk je mee?

Wij zijn altijd op zoek naar manieren om onze producten en dienstverlening te verbeteren. Natuurlijk sta jij als klant daarbij centraal. Jouw mening is dan ook erg belangrijk. Heb je een suggestie om onze producten, diensten of service te verbeteren? Dan horen we dat graag via ons online formulier.

Je bent niet tevreden, wat nu?

Vervelend dat je niet tevreden bent. Laat het ons weten! Stuur het ons via dit online formulier.

Niet tevreden over de dienstverlening van KLM?

Wij behandelen geen klachten over de dienstverlening van KLM. Ga hiervoor naar klm.nl/claim.

Onze follow up is niet naar wens, wat nu?

Als je niet tevreden bent over de bemiddeling kun je een formele klacht indienen. Een speciale functionaris informeert je over de procedure. Nadat het schriftelijk is ingediend zal de directie van KLM Health Services een onderzoekscommissie vragen om de klacht te onderzoeken en om te adviseren over de uitspraak. Het correspondentieadres is: KLM Health Services bv o.v.v. klachtenfunctionaris Postbus 7700 (SPL/AG) 1117 ZL Schiphol