Medische apparatuur mee op reis

Tijdens een vlucht en op de luchthaven is het mogelijk en soms noodzakelijk dat er medische apparatuur meegaat. U kunt bij uw luchtvaartmaatschappij informeren of deze apparatuur aan boord is toegestaan.

Zuurstof

Indien u zuurstof nodig zou hebben tijdens de vlucht, moet u dat, voordat u gaat reizen aangeven aan uw reisagent of de luchtvaartmaatschappij. Aan boord is alleen noodzuurstof aanwezig voor eventuele calamiteiten.

In verband met de vliegveiligheid is het niet toegestaan uw eigen zuurstof cylinders te gebruiken aan boord. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het gebruik van een “Portable Oxygen Concentrator” wel toegestaan. Informeert u bij uw reisagent of luchtvaartmaatschappij welke concentrators zijn toegestaan.

Mocht u eigen zuurstoftanks mee willen nemen op reis, dient u die tegelijk met uw bagage in te checken. Zij dienen altijd leeg te zijn en zonder druk.

Stretcherservice

Bent u om gezondheidsredenen gedwongen liggend te reizen, dan kunt u in de regel gebruik maken van een stretcher aan boord. Informeert u bij uw luchtvaartmaatschappij of dit mogelijk is. De reservering wordt meestal door een ziektekostenverzekering en of alarmcentrale aangevraagd.

Medische bagage

Voor passagiers met een medische beperking of mobiliteitsbeperking is het soms wenselijk extra bagage mee te nemen. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden speciale voorzieningen en assistentie aan om ervoor te zorgen dat de reis voor iedereen veilig en aangenaam verloopt. Informeer bij uw reisagent en of luchtvaartmaatschappij naar de mogelijkheden.