Inentingen Zuid-Korea: welke vaccinaties heeft u nodig?

Reist u naar Zuid-Korea? Dan is een goede voorbereiding essentieel. Er worden voor Zuid-Korea inentingen aanbevolen, hoewel deze vaccinaties niet verplicht zijn. Welke vaccinaties Zuid-Korea vereist, is afhankelijk van de regio’s die u gaat bezoeken en de duur van uw verblijf in dit prachtige groene land.

Zuid-Korea, officieel de Republiek Korea, ligt in het noordoosten van Azië. Hoewel het land voor het grootste deel omringd wordt door zee, heeft het grootste deel van Zuid-Korea een warm landklimaat. In het zuiden van het land komen verder verschillende subtropische klimaten voor. De beste tijd om naar Zuid-Korea te reizen zijn de maanden september en oktober, omdat in deze tijd het minste kans is op hitte, kou, tyfoons en muggen. Zuid-Korea heeft reizigers veel te bieden. De 600 jaar oude hoofdstad Seoul is natuurlijk niet te missen. Deze moderne metropool is een unieke mix van hypermoderne gebouwen, authentieke straatjes en oude overblijfselen. Het land kenmerkt zich verder door prachtige groene heuvels en uitgestrekte bergketens in het oosten. Ook een bezoekje aan de historische stad Gyeongju is zeker de moeite waard. Wat u ook gaat doen op uw reis naar Zuid-Korea, houd altijd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in de noordelijke delen van Zuid-Korea malaria voor. De deskundige verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag om welke vaccinaties Zuid-Korea vraagt en wat u verder kunt doen om uw verblijf in dit mooie land zo aangenaam mogelijk te maken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Zuid-Korea: veel voorkomende risico’s

In Zuid-Korea komen verschillende (tropische) ziektes voor waartegen u normaal gesproken niet weerbaar bent. Inentingen kunnen u tegen deze ziektes beschermen. Bekijk de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Zuid-Korea van u vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Zuid-Korea: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Zuid-Korea zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Zuid-Korea inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Zuid-Korea regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Zuid-Korea? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online