Inentingen Kaapverdië: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u naar Kaapverdië? Op deze pagina geven wij u reisadvies en vertellen we u welke inentingen Kaapverdië van u vereist. De meeste vaccinaties voor de Kaapverdische eilanden zijn niet verplicht, maar wij bevelen wel een aantal inentingen aan. Welke specifieke vaccinaties voor Kaapverdië is afhankelijk van uw verdere reisschema en uw verblijfsduur op deze mooie eilandengroep. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Kaapverdië vereist en hoe u goed voorbereid naar dit paradijselijke oord kunt vertrekken.

Kaapverdië is een eilandengroep voor de westkust van Afrika. De Kaapverdische Eilanden hebben een tropisch klimaat met een temperatuur die in de winter tussen de 18 en 24 graden ligt, en ’s zomers tussen de 30 en 35 graden. Bent u sportief aangelegd of wilt u genieten van zon en strand? Op Kaapverdië kunt u schildpadden, walvissen en vogels spotten, jeepsafari’s maken, charmante dorpjes bezoeken en ongerepte natuurgebieden ontdekken. Kaapverdië is zeer veelzijdig en geschikt voor iedereen die van wat avontuur houdt. Wat u ook gaat ondernemen, het is belangrijk om rekening te houden met verschillende infectieziektes en de sterke zon. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Kaapverdië: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen u en uw kind of baby weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes die in Kaapverdië voorkomen. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Kaapverdië. Zo weet u welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen en weet u welke inentingen Kaapverdië van u vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als u VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Kaapverdië: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Kaapverdië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Kaapverdië inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Kaapverdië regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Kaapverdië? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online