Inentingen Bali: welke vaccinaties heeft u nodig?

Gaat u op reis naar Bali? Dan doet u er verstandig aan de juiste voorbereidingen te treffen. Er worden voor Bali vaccinaties aanbevolen, waarvan sommige zelfs verplicht zijn. Deze inentingen verkleinen het risico op infectieziekten die op Bali voorkomen. Niet alleen voor u, maar ook voor uw kind of baby.

Welke inentingen u voor Bali nodig heeft, hangt af van de tijd die u op Bali gaat doorbrengen. Sommige inentingen worden altijd aangeraden, terwijl andere vaccinaties alleen nodig zijn als u langere tijd op het eiland verblijft. Verder is het voor de benodigde vaccinaties belangrijk om na te gaan welke landen u nog meer bezoekt. Gaat u ook andere eilanden in Indonesië bezoeken, of reist u misschien verder naar populaire bestemmingen als Vietnam, Thailand of Cambodja? Dan heeft u waarschijnlijk aanvullende inentingen nodig. Bali is een prachtig eiland in Indonesië en erg in trek onder backpackers van over de hele wereld. Met vulkanische bergen, weelderige regenwouden, hagelwitte stranden en stranden met grijs of zelfs zwart vulkaanzand is de natuur op Bali oogverblindend. Daarnaast staat Bali bekend om de vriendelijke bevolking en de vele historische tempels. Bali heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur rond de 30 graden. Helaas brengt dit prettige klimaat ook tropische ziektes met zich mee. Ook komen er in Bali diverse andere ziektes voor waartegen u normaal niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen u hiertegen beschermen. Naast ziektes dient u zich in Bali te beschermen tegen de sterke zon en (malaria- of dengue) muggen. Onze verpleegkundigen vertellen u graag welke inentingen Bali vereist en hoe u gezond op reis kunt gaan naar dit prachtige Indonesische eiland. Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige van KLM Health Services.

Vaccinaties Bali: de meest voorkomende risico’s

U kunt op Bali een (tropische) ziekte oplopen waartegen u niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen u hiertegen beschermen. Daarom hebben onze gezondheidsexperts een lijst opgesteld met de meest voorkomende ziektes en gezondheidsrisico’s. Zo leest u snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen en welke vaccinaties Bali van u vraagt.

Buiktyfus - aanbevolen

Vaccinatie voor Buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Gezond op reis naar Bali: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Bali zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Bali inplannen? Maak nu een afspraak!

Voor vaccinaties maakt u meteen online een afspraak. Bekijk hier het overzicht van onze vestigingen. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Bali? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 0900 109 109 6 (€1,- per gesprek), stel uw vraag per e-mail naar travelclinic@klm.com of kijk bij de meest gestelde vragen.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Bali
nevel
24°
30°
Wo
24°
Do
25°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online