Inentingen Panama: welke vaccinaties heeft u nodig?

Vertrekt u naar Panama? Zorg dat u de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Wij bevelen voor Panama inentingen aan, hoewel vaccinaties niet verplicht zijn. Welke specifieke inentingen Panama van u vereist, is afhankelijk van de gebieden die u gaat bezoeken en de duur van uw verblijf in Panama. De ervaren verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke vaccinaties Panama van u vraagt en welke maatregelen u nog meer kunt nemen.

Panama ligt in Centraal-Amerika en heeft een tropisch, zeer vochtig klimaat met een gemiddelde temperatuur rond de 23 graden. Panama kent ontelbaar veel dier- en plantsoorten, inheemse indianenstammen, oude steden, een ultramoderne hoofdstad en het wereldberoemde Panamakanaal. Wat u ook op de planning heeft staan voor uw reis naar Panama, bescherm u goed tegen de (tropische) ziektes die er voorkomen. Ook moet u rekening houden met muggen. Er komen in Panama malaria en dengue muggen voor. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Panama: veel voorkomende risico’s

Er komen in Panama diverse (tropische) ziektes voor waartegen u normaal niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen u tegen deze ziektes wapenen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke inentingen Panama vereist.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. 

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een potentieel risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als u VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich ’s avonds en ’s nachts goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of u deze vaccinatie nodig heeft.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Panama: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Panama zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Panama inplannen? Maak nu een afspraak!

Uw inentingen voor Panama regelt u gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Bekijk hier het overzicht van onze Travel Clinics. Heeft u andere vragen over een vaccinatie voor Panama? Hier vindt u de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons opnemen: travelclinic@klm.com.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken
Panama
half bewolkt
32°
30°
Wo
30°
Do
28°
Vr
Weather from OpenWeatherMap

Reisartikelen

Bestel direct online